Jumaat, 22 Julai 2016

Dari mana datangnya TOKSIN dalam air paip

Mengikut kejadian asal, Allah swt mencipta manusia ibarat sebuah mesin yang sempurna. Bagaimanapun ia telah terjejas dan dibinasakan oleh sikap naif, penyalahgunaan dan haloba. Pada mulanya manusia hidup dalam alam sekitar asli tanpa pencemaran, udara dan air. Tetapi kemajuan teknologi dan penggunaan produk-produk kimia yang berleluasa seperti racun makhluk perosak, racun serangga bahan awet, pewarna, bahan tambahan dan lain-lain telah mengakibatkan pencemaran alam sekitar, udara dan air. Ini menyebabkan setiap bahagian badan kita mengidap pelbagai penyakit seperti kanser, tumor dan lain-lain.
Untuk mencegah penyakit daripada merebak, klorin yang berlebihan telah ditambah ke dalam air paip yang disalurkan ke rumah-rumah. Ini bertujuan untuk menyahjangkitan.
Klorin mengandungi unsur-unsur karsinogenik. Apakah cara untuk menyingkirkannya?
Memasak air hanya membunuh mikrob dan baktiria, tetapi bagaimana halnya dengan bahan karsinogenik itu. Tiada pilihan lain selain menapisnya. 
Penapis air haruslah yang liang-liangnya lebih kecil dari molekul bahan-bahan itu. Justeru hanya penapis yang dalam bentuk ceramik dan seumpamanya sahaja yang dapat melakukannya. 
Membeli penapis yang ribuan ringgit mungkin suatu cita-cita yang sukar dicapai. Tetapi penapis seperti di atas ini boleh diperolehi dengan mudah kerana kosnya tidak membebankan. 
Liang-liang filter ini sangat halus. Mengikut ukuran NANO ianya lebih kecil daripada saiz NANO mikrob dalam air paip. Selain itu sais NANO logam berat dan toksin juga tidak boleh menembusi liang-liang filter ini. Ini yang menjadikan air paip yang kita minum lebih selamat setelah melalui proses penapisan. Gunakanlah penapis HOFUNA uniFILTER.
Cirinya yang DIY sangat mudah dipasang. Suri rumah pun mampu melakukannya. Ianya juga sangat mudah dibuka untuk tujuan servis sendiri.
Hal-hal kebersihan air untuk tujuan makan-minum jangan dipandang remeh. INGAT SEBELUM KENA.


 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan